Jag bloggar numera på www.sparaklokt.se

Sidor

måndag 23 juni 2014

Mina Bull Guld

Har gått upp väldigt mycket på senare tid  och halverat förlusten som jag har. Riktigt besviken på SAS preferensaktier som jag har.

söndag 22 juni 2014

Ni måste se....

Nike reklamen med tecknade Zlatan Ibrahimovic. Den är riktigt bra alltså. Sök på youtube eller gå in på Nikes hemsida. 

onsdag 18 juni 2014

Löneförhöjning.....

Jag fick igår ny lön på 37 100 kr och det tycker jag är helt OK och jag är nöjd med det. Jag jobbar inte heltid eftersom jag har min dotter varannan vecka. Då jobbar jag 6h när jag har henne och 8h när jag inte har henne, så det blir 87,5% och då blir min bruttolön på 32 462,5 kr. I 3 år framåt blir det nog inte något nytt sparande. Allt som kommer in skall helt enkelt ut, kanske tar ut aktieutdelningar också. Vad det går ut på spelar ingen roll, kläder, resor, restaurangbesök och nöjen. Har ingen flickvän just nu, så där tjänar jag in lite cash haha. Jag privatleaser en Audi A5 i 3 år och får den 31 Augusti, sen blir det en Omega klocka. Både bilen och klockan blir blåa, älskar blått. Nu är det mycket fotbolls VM som gäller, själv håller jag på Portugal.

Vilket lag håller ni på?

tisdag 17 juni 2014

Fått Amasten Pref. aktier

Jag har fått 30st teckningsaktier på Amasten.

tisdag 10 juni 2014

Tecknar Amasten preferensaktie

Jag tecknar preferensaktier på Amasten Holding AB.  Du som vill läsa mer om vad preferensaktier är ska kolla in inlägget hos Avanzas blogg.

måndag 9 juni 2014

Säljer Lundberg o Köper Swedbank

Sålt av Lundberg och Köper Swedbank i flera portföljer. Brorsans- dotters- och kusinens portfölj.

Grymt bra artikel om preferensaktier, läs den!

Länkar till en artikel hos Placera.nu om preferensaktier.

lördag 7 juni 2014

Köpt amerikansk aktie

Igår köpte jag in en amerikansk aktie, IBM till min väns portfölj. Jag har inte gjort någon djupare analys utan gick efter en av Warren Buffets största innehav. Nästa köp funderar jag på att det blir Coca Cola eller Wal Mart. Buffet har köpt in väldigt mycket IBM de senaste åren och jag har sett att kursen stått ganska still sedan dess. Därför valde jag IBM.

Har ni några funderingar på IBM?

fredag 6 juni 2014

Bästa Fondportföljen 2014 utveckling 6,6%

Tänkte börja med att nämna min bästa fondportfölj inför varje år. Det här året är jag ganska sen, men gör det ändå. Många av mina läsare sparar inte i aktier utan har frågat mig om jag kan göra en rekommendation över fondportfölj inför 2014, såsom jag gör med PPM portföljer inför varje år.

Jag har valt ut dessa fonder;


Avanza Zero - tycker att den är den bästa Sverigefonden som finns på marknaden utan avgifter. 30%

Didner&Gerge - den bästa Småbolagsfonden. 30%

Brummer MS -  den bästa Hedgefonden. 20%  

Atlant Stability -  väldigt schysst Hedgefond 20%

Jag rekommenderar att öppna ett konto hos Avanza, där finns alla fonder ovan.

Utvecklingen för varje fond hitills i år är:
Avanza Zero 8,3%
Didner & Gerge 13%
Brummer MS 0%
Atlant Stability 1,6%

Hela portföljens utveckling för i år är 6,6%. Jag tycker att det är en schysst utveckling med tanke på att 40% av portföljen består av hedgefonder.  

torsdag 5 juni 2014

Slå bankräntan!

En av portföljerna som jag sköter är min kusins portfölj som jag fick av moster. Hon är runt 23 år gammal och hon skall använda pengarna som kontantinsats till en lägenhet. De direktiv jag fått från henne är att slå bankräntan. Under 1 år har hon fått en avkastning på 4,34% på sitt ISK konto hos Avanza. Jag är helt klart nöjd med utvecklingen, förutom fonden Excalibur. Jag förvaltar även hennes lillebrors pengar och han är 19 år och har lite större portfölj, där tar jag lite mer risker och den liknar de övriga portföljerna. Det ironiska är att min egen portfölj har gått sämst av alla :).





Så fort jag har tid och lust kommer jag även redovisa min väns och min brors portfölj.

Akelius Preferensaktier upp 11%

Akelius Preferensaktier går upp 11% första handelsdagen. Synd att man inte fick teckna flera. Jag köpte på mig ännu fler aktier, just nu har jag en snittkurs på 323 kr.

Hur gjorde ni?

tisdag 3 juni 2014

Akelius prefensaktier

5 Juni släpps Akelius preferensaktier ut på marknaden så att man kan köpa lite fler. Jag har bara blivit tilldelad 40st. Jag räknar med att kursen kommer gå upp runt 6% om inte mer då många fler ville teckna Akelius. Har ni tecknat Akelius o kommer ni köpa på er fler nu på torsdag?

Riktigt glad idag.....

....fått nycklarna till min nya lägenhet.



måndag 2 juni 2014

Dotters portfölj 10,82%

Min dotters portfölj har gått upp 10,82%. Hon har 2 portföljer i Avanza pga vissa skäl se nedan hur utvecklingen varit och vilka innehav hon har.

Ni som inte har konto hos Avanza rekommenderar er att öppna ett konto där.
Se mina tidigare månadsrapporteringar.

 
 
 
 
 
 

söndag 1 juni 2014

Månadsrapportering ISK konto 3,3%


Jag förvaltar en del portföljer, totalt 7 olika portföljer. Alla dessa har konton hos Avanza som jag rekommenderar er att öppna konto hos. Mitt konto för i år har utvecklats bara 3,3% och jag är verkligen inte nöjd med det. Ironisk nog så är det just mitt konto som har gått sämst av alla portföljer jag förvaltar och har del i. Det är min investering i Guld som har dragit ned min avkastning. Se vilka aktier mm som jag äger nedan.
 
Se tidigare månadsrapporteringar.