Jag bloggar numera på www.sparaklokt.se

Sidor

fredag 28 juni 2013

Min PPM depå 7%

Min depå har gått upp 7% för i år. Hur har det gått för er?

fredag 7 juni 2013

Privata affärers PPM portfölj 8,6%

Privata affärers PPM portfölj har gått upp 8,6% och den innehåller 2 fonder som jag har i min portfölj. Skagen Global och Skagen Kon-Tiki. Min portfölj har gått upp 12% och då har jag haft mindre risk än vad Privata affärer har.

torsdag 6 juni 2013

Min pension 23 000

Enligt minpension.se prognos kommer jag få runt 23000kr i pension och det tycker jag är helt ok. Gå in på minpension.se för att se din prognos.


onsdag 5 juni 2013

Ratos preferensaktie ger 6,8%

Har precis läst Ratos prospekt angående teckning av preferensaktier som ger en effektiv årsränta på 6,8%. Detta gör Ratos för att få likvida medel för sina förvärv av Nebula, HENT och delvis Aibel. Jag själv kommer teckna detta hos min väns, min egen, min brors och mina kusiners portfölj till ett värde på 100 000kr. Så min rekommendation till mina läsare är att teckna detta. Läs mer på www.ratos.se. Sista anmälningsdag är 13 Juni.

tisdag 4 juni 2013

Bästa blandfonden




Den bästa blandfonden är den fond som man komponerar själv med en aktiefond och en obligationsfond.

De som förvaltar en blandfond måste både vara duktiga på aktier och obligationer. Istället för att välja en blandfond som är generellt dyra kan man komponera en egen. Du väljer själv risken. Vill du ha högrisk väljer du 75% aktiefond och 25% obligationsfond. Du kan reglera risken genom att sänka/höja andelen aktiefond.

För att komponera den bästa blandfonden skulle jag rekommendera den bästa sverigefonden Avanza Zero och den bästa obligationsfonden Catella Avkastning.

Om man hade placerat 75% på Avanza Zero och 25% på Catella Avkastning i början av året så skulle avkastningen ha varit 10,6%.

I annat fall rekommenderar jag fonden ovan som har 5 stjärnor i morningstar.

Alla fonder finns hos nätmäklaren Avanza. Alla mina portföljer finns hos Avanza, som jag tycker är den bästa nätmäklaren.

Se gärna andra fonder som är bäst i sin kategori.



lördag 1 juni 2013

Min PPM portfölj upp 12%

Min PPM portfölj är 12% upp för 2013. Läs mer om de olika PPM portföljerna jag har genom fliken ovan.